Vezető beosztású gyermekneurológus

Share on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on Twitter

https://fcstruga.com/uncategorized/kwb1j3a5 “…Rá kellett jöjjek, hogy a jó vezetői személyiség kialakítása ugyanott kezdődik, ahol egy párkapcsolat vagy hivatás-tisztázás: az önismeretnél.”

https://www.fesn.org/?gyt=i26wi4vl

https://haveaircustoms.com/efv3zrdrec Egy gyermekkórházban dolgozom középvezetőként és 2006 őszén vettem részt a csoportdinamikai tréningen Tahiban. Sokszor érzem a vezetői feladat kihívásait: a döntések meghozatalának nehézségét, a rám bízott emberek iránti felelősség súlyát. Szerettem volna konkrét ötleteket kapni vezetői problémáimra.

https://totlb.com/uncategorized/r27g7582 Bár egy egész hetet kellett távol lennem a családomtól és a munkahelyemtől, úgy érzem megérte részt venni a programon. Elsősorban az előadó és a fordító személye, stílusa miatt. A trénerek Schattenhofer Karl és Mustó Péter végig fantasztikus egységben és teljesen a csoportra, miránk koncentrálva adták bele minden erejüket és tapasztalatukat ebbe a hétbe. Bár a tréning felépítése más jellegű volt, mint amit vártam (azt gondoltam, hogy a vezetői feladatokról hallunk előadásokat, illetve válaszolnak a feltett kérdéseinkre), a programon alkalmazott módszer talán még ennél is több lehetőséget biztosított a saját személyiségünk, vezetői vagy beosztotti attitűdjeink megismerésére. Rá kellett jöjjek, hogy a jó vezetői személyiség kialakítása ugyanott kezdődik, ahol egy párkapcsolat vagy hivatás-tisztázás: az önismeretnél. És igazából mi résztvevők ebből kaphattunk a legtöbbet a tréning során. Talán ezért is ajánlom szívesen ezt az alkalmat azoknak, akik ki tudnak szakítani egy hetet az életükből: megéri, mert olyan önismereti kincsekhez juthatnak hozzá, amihez rohanó világunkban ritkán nyílik alkalom! Elsősorban vezető beosztásban dolgozóknak lehet a leghasznosabb, de azoknak is, akik ugyan nem klasszikus vezetői pozícióban, de csapatban dolgoznak együtt másokkal.

https://larrylivermore.com/?p=1kpn0m3x A tréning egy értékeléssel zárult, ahol Karl elmondta, hogy kit hogyan és milyen pozícióban látott a csoporton belül. Azóta a mindennapi életben többször is bevillan egy-egy helyzet, egy-egy személyiségtípus; mintha már találkoztam volna ilyen szituációval vagy ilyen vezetői-beosztotti helyzettel valamikor. Úgy érzem, hogy ezek a felismerések sokat segítenek abban, hogy az ilyen helyzeteket jobban oldjam meg mint korábban.

https://dna-awakening.org/hlv7qc5e0m

https://nicomuhly.com/news/2023/gyw7j8zv9p (2006)

Can U Buy Ambien In Mexico

https://fladefenders.org/3vzj9kwd8 A hozzászólásokat lezártuk.