Share on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on Twitter

Vegyél részt egy intervenciós tréningen Klaus Antons-szal, A csoportdinamika gyakorlata című könyv szerzőjével, aki több mint 50 éves szakmai tapasztalatát osztja meg az Eötvös 10-ben. A szakértő a nagy érdeklődésre tekintettel május 6-án 10.00-18.00 óráig, 7-én 9.00-18.00 óráig, 8-án pedig 9.00-17.00 óráig tart tréninget, melyre lejjebb görgetve lehet jelentkezni magánszemélyeknek 180.000 forintos kedvezményes áron.
A saját élményű tréning célja, hogy a résztvevők megismerkedjenek azokkal a hatékony intervenciókkal –  befolyásolási technikákkal, amelyek segítségével a nehéz csoportdinamikai helyzeteket az egyén és a csoport fejlődésének javára fordíthatjuk.

Ajándékunk: Klaus Antons A csoportdinamika gyakorlata című könyv

Önismereti vagy képzési csoportokban, tréningeken, munkahelyi teamekben és közösségekben rendszeresen előfordulnak olyan csoporthelyzetek, így csoportdinamikai jelenségek, amelyek nehezen kezelhetőek: pl. rivalizálás, ellenállás, bűnbakképzés, konfliktusok, passzív agressziv viselkedés, kiközösítés, csoport elhagyás. Ezek olyan feszültséggel teli helyzetek, melyek érzelmileg minden résztvevőt megviselnek. A csoportvezetőt (tréner, coach, stb.) ezek kihívás elé állítják, hogy milyen intervencióval kezelje ezeket a feszült helyzeteket.

Ez a tréning azon trénereknek, szervezetfejlesztőknek, csoport és team coachoknak, szupervízoroknak, csoportvezetőknek szól, akik

 • tudatosabban akarják a “nehéz” csoporthelyzeteket kezelni;
 • intervenciós repertoárjukat szeretnék bővíteni új ismeretekkel, technikákkal és gyakorlatokkal;
 • a saját intervenciós tudásukra, stílusukra és személyes hatékonyságukra szeretnének reflektálni.

Ezen a tréningen a résztvevők közösen határozzák meg a tanulási tematikát saját fejlődési szükségleteikhez igazítva.

A tréning lehetséges témái a következők: feladatok instruálása, beszélgetések facilitálása, reflexiók előmozdítása,  támogatás és konfrontálás, gyakorlatok feldolgozása, helyzetek moderálása, visszajelzés adás, ellenállás-kezelés, prezentálás, csoportos döntéshozatal, szerepek a csoportban, normák és tabuk, zavaró tényezők, nehéz résztvevők, stb. További ötletek a tematikához A csoportdinamika gyakorlata című könyv tartalomjegyzékében olvasható.

Kérdések, amikre többek között választ kaphatsz:

 • mit jelent az erős és a gyenge energiájú intervenció?
 • mi a hatása a strukturális intervenciónak?
 • milyen a jó csoportos intervenció?
 • milyen értékek befolyásolnak az intervenciók alkalmazásakor?
 • mik az ellenállásban rejlő lehetőségek?
 • mit kezdjünk a “nehéz” résztvevőkkel?
 • miről ismerem fel, és hogyan bánok az áttételekkel, viszontáttételekkel, ellenállással és a tükörjelenséggel?
 • mi különbözteti meg a csoportdinamikai intervenciót minden más intervenciótól?

A tréning a résztvevők tapasztalataira épül. Ezért ha tudsz, hozz magaddal egy gyakorlatot (akár olyat, amit még nem próbáltál ki) vagy egy csoportos helyzetet a gyakorlatodból, amit jobban szeretnél kezelni.

Dr. Klaus Antons

Szociológiát és pszichológiát tanult. Pszichológiából doktorált. Korábbi klinikai tevékenysége mellett kutatott és egyetemeken előadott. A német csoport- és szervezetdinamikai egyesület (DGGO) kiképző csoportdinamikai trénere.  A német szupervizori egyesület (DGSv) kiképző és tanszupervizora.  Család és szociálterápiában képzet. Jelenleg szabadúszó szervezetfejlesztési tanácsadó (svájci hadsereg) , felnőtképző (Zürichi főiskola caochképzés oktatója IAP), kiképző csoportdinamikai tréner (DGGO) és szupervizor - coach. Számos publikáció és könyv szerzője (pl. Csoportdinamikai gyakorlatok)

http://klausantons.de/

Eötvös10 – 1067 Budapest, Eötvös u. 10

 • A tréning ára: 250.000 Ft + Áfa
 • Kedvezmény magánszemélyek részére: bruttó 180.000 Ft

Ajándékunk:

Klaus Antons A csoportdinamika gyakorlata című könyve

 

2020. január. 16., 14.00 – 20.00

2020. január 17., 9.00 – 18.00

2020. január 18., 9.00 – 18.00

Jelentkezés

A *-gal jelölt mezők kötelezők.