Share on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on Twitter

Háromnapos bentlakásos szeminárium
a németországi csoportdinamika egyik
első szaktekintélyével, Dr. Klaus Antonsszal

Pszichodráma és csoportdinamika:
együtt erősebbek!

 • Ha már ismered a csoportdinamika módszert, és ráéreztél az ízére
 • Ha már ismered a pszichodrámát, de nem ismered a csoportdinamikát
 • Ismered az elméletet, de nincs elég gyakorlatod?
 • Szívesen tanulnál Dr. Klaus Antonstól, a csoportdinamika egyik atyjától?

Ízelítő a programból

 •  megélhetjük a T-csoport keltette érzelmeinket és pszichodráma játékban feldolgozhatjuk azokat – így még jobban elmélyítjük önismeretünket
 • résztvevőként saját bőrünkön tapasztalhatjuk meg a csoportfolyamat alakulását, majd utólag elemezzük és tudatosítjuk azt – még jobban elmélyítjük a csoportokról való ismereteinket
 • bővíthetjük és változatosabbá tehetjük eszköztárunkat
 • a munkamódszer saját élményt nyújt, kísérletezésen és tapasztalatszerzésen alapul; túlnyomórészt a csoport saját dinamikájával dolgozunk

A pszichodráma és a csoportdinamika módszerről

https://wasmorg.com/2024/03/07/x4s816krki6 A pszichodráma önismereti módszerként olyan kérdésekre keresi a választ, hogy „hogyan működöm jól a kapcsolataimban?”, a csoportdinamika módszerével az egyén csoportban való működését és a csoport hatását az egyénre lehet tudatosítani. A két módszer együttes alkalmazásával oda-vissza ható tapasztalatokat lehet szerezni, melyek mélysége így megsokszorozódhat. Együtthatásuk során olyasvalami keletkezik, amit Moreno „surplus reality”-nek, többletrealitásnak nevezett.

https://www.worldhumorawards.org/uncategorized/vlzq0kkhl3v pszd csd 2

https://worthcompare.com/lr4063yt  

Tramadol Online Overnight Mastercard A pszichodráma és a csoportdinamika keletkezésüket tekintve ikertestvéreknek számítanak. Jacob Levi Moreno, a pszichodráma módszer megalkotója és Kurt Lewin a csoportdinamika „felfedezője” mindketten Amerikában folytatták és teljesítették ki munkásságukat s mivel egymáshoz közeli egyetemeken dolgoztak, többször folytattak eszmecserét. Nem csoda hát, hogy módszereik is sok hasonlóságot mutatnak.

https://ncmm.org/eckbnz8n Bár a két módszer sajátságosan fejlődött és meglehetősen különbözőképp bánnak a struktúrákkal, a szociometrián kívül közös még a kiindulási pontjuk is: míg sok más módszer az egyénből, itt mindkét módszer a csoportból indul ki és a csoport közegét tekinti a személy fejlődési terének. A két módszer emberképe is hasonló: az embert kreatív, autonóm és egymástól kölcsönösen függő lénynek tekinti.

Miért három nap?

A cél két különböző, mégis egymással sok szempontból egyező módszer szemléltetése és megértése, amely nem előadások, hanem az aktuális csoport folyamatának a munkáján keresztül történik. Ennek kibontakozásához és fejlődéséhez időre van szükség. A csoportfolyamat tovább folyik és sűrűsödik a formális csoportmunkákon kívüli informális időkben: szünetekben, az esti kötetlen beszélgetések alkalmával, közös reggeliknél, így a minél gazdagabb folyamat érdekében feltétlenül szükséges a három nap ahhoz, hogy a hatások és benyomások, amelyek a résztvevőket érik, minél intenzívebb élménnyé és egyúttal hasznos tapasztalattá válhassanak. Célszerű ezeket este megőrizni és az otthoni környezettel és külső kapcsolatokkal nem felülírni. Ezért javasoljuk az igen kedvező feltételű közös étkezések és bentlakás igénybevételét.

Emberekkel, elsősorban csoportokkal és teamekkel foglalkozó szakembereknek:

 • szupervizoroknak,
 • coachoknak,
 • szervezetfejlesztőknek,
 • csoport-és családterapeutáknak,
 • vezetőknek,
 • felnőttoktatásban oktatóknak
 • és minden érdeklődőnek,

https://fotballsonen.com/2024/03/07/1jdvnesrw akik saját élményen keresztül szeretnék megismerni e két igen hatékony módszer elemeit és megtapasztalni az együtthatásuk hatványozott lehetőségeit.

Dr. Klaus Antons

Is Tramadol Illegal To Buy Online

Tramadol Purchase Cod Szociológiát és pszichológiát tanult. Pszichológiából doktorált. Korábbi klinikai tevékenysége mellett kutatott és egyetemeken előadott. A német csoport- és szervezetdinamikai egyesület (DGGO) kiképző csoportdinamikai trénere.  A német szupervizori egyesület (DGSv) kiképző és tanszupervizora.  Család és szociálterápiában képzet. Jelenleg szabadúszó szervezetfejlesztési tanácsadó (svájci hadsereg) , felnőtképző (Zürichi főiskola caochképzés oktatója IAP), kiképző csoportdinamikai tréner (DGGO) és szupervizor - coach. Számos publikáció és könyv szerzője (pl. Csoportdinamikai gyakorlatok)

http://klausantons.de/

Stréda Eszter

https://ncmm.org/u646nxsse

https://elisabethbell.com/giu1vr2q78 7 éve vezet önismereti pszichodráma csoportokat és kommunikációs workshopokat. Csoportdinamika és szupervizor képzésen vesz részt a németországi TOPS Intézet szervezésében. Különös figyelmet fordít az egyén és csoport egymásra hatása által fejleszthető kompetenciákra.

 • magánszemélyeknek a nonprofit szférából: 44 000 Ft ,+ bentlakási költségek
  (Regisztrációs előleg: 24 000 Ft, a fennmaradó rész a helyszínen fizetendő.)
 • a profit szférában dolgozóknak és céges megbízásból: 90 000 Ft + bentlakási költségek
  (Regisztrációs előleg: 50 000 Ft, a fennmaradó rész a helyszínen fizetendő.)

https://giannifava.org/njxz79vxx5

https://giannifava.org/bl3tsllg381  A bentlakás költségei: szállás (egyágyas szobákban) és teljes ellátás (napi három étkezés): 14 000 Ft

https://www.mominleggings.com/rrfpuxwm Online Tramadol Store  A jelentkezés a regisztrációs előleg befizetésekor válik érvényessé.

Jelentkezés

A *-gal jelölt mezők kötelezők.

A hozzászólásokat lezártuk.