Share on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on Twitter

 

Peter Bregman írása (Az eredeti cikk itt olvasható.)

Már hetek óta terveztem egy vacsorát. Húsz ember jött el, néhány családtag, néhány barát, hogy megünnepeljük a feleségem, Eleanor születésnapját. Egy szertartást találtam ki neki: és olyan közeget akartam teremteni, ahol az emberek őszintén, a szívükből szólnak, ahogyan általában nem szoktak.

        Előre felkészültem kérdésekkel, amelyeket velük együtt akartam átbeszélni, mint például: Miért vagy hálás az életedben? Milyen új dolgokkal kapcsolatban érzed azt, hogy küzdesz azért, hogy fejlődj és elérj valamit? Mi az, amit el akarsz engedni az újért cserébe?

        Mielőtt továbbmennénk, álljunk meg egy pillanatra és képzeld el magad ezen a vacsorán, és figyeld meg a saját reakcióidat ezekre a kérdésekre. Forgatod a szemeidet az érzelgős, kényes kérdéseken vagy gondolkodóba esel? Vajon a válaszaid, amiket megosztanál, felszínesek vagy mélyek?

        Amikor az első kérdést feltettem izgatott és ideges voltam. Őszintén, a szívemből beszéltem. Aztán egyikőjük, David elsütött egy viccet, egy könnyed poént, de a mondandómra irányuló csípős megjegyzés volt. A többiek nevettek és közbeszóltak. Majd még több vicc hangzott el. Próbáltam visszaterelni a csoport fókuszát a témánkhoz, de nem sikerült.

        Annyira izgatott voltam mielőtt elkezdtük, és most csak szomorúnak, dühösnek, sérülékenynek és csalódottnak éreztem magam. Aznap este jöttem rá, hogy a szív könnyű célpontja az elmének. Én a szívet kérdeztem és az elme visszavágott. Az iskolákban és szervezetekben arra tanítanak minket és azért jutalmaznak, hogyha fürge, szellemes és kritikus elmével szemléljük a világot. És ez jó szolgálatot tesz nekünk. Az elme képes logikus, tiszta, éles és erős lenni. Érzékel, felmér, értékel és védelmez. Az egyik képessége a sok közül, hogy megvéd minket az érzelmi kiszolgáltatottságtól, amelyet néha viccekkel és gyors visszavágással tesz meg.

        Ezzel szemben a szív nem tud visszavágni, nincsenek csípős megjegyzései. Gyengéd, lassú, és védtelen, egy nyitott szívet könnyű megtámadni, különösen ha azt a rémült elme teszi. És az érzések megijesztik az elmét. Miért olyan ijesztőek az érzések?

        Arra kértem barátomat és egyben kollégámat, Jessica Gelson-t, egy hagyományosan képzett pszichoterapeutát, aki test-alapú technikákra specializálódott, hogy segítsen az embereknek érzéseik feloldásában. „Az emberek ugyanabból az okból kifolyólag félnek az érzéseiktől, mint amiért a szellemektől” – mondta Jessica. – „Nem látod őket. Nem tudod becsomagolni egy dobozba. És nem igazán tudod irányítani őket.” A legtöbbünknek soha nem tanítják meg, hogyan éljük és értsük meg az érzéseinket. És mivel tudatunk gyűlöli azokat a dolgokat, amelyeket nem ismer, úgy reagál, mint egy támadás ellen védekező őr.

        De miért olyan rossz ez? Ahelyett, hogy kiszolgáltatnánk a szívünket, miért ne támaszkodjunk egyszerűen csak fürge és tehetséges elménkre különösen üzleti vagy szakmai környezetben? Mert a szívünk a valódi erőnk forrása. A szív az, amivel kapcsolatot létesítünk másokkal. Így ébresztünk bizalmat. A szív az – a miénk és másoké –, ami miatt az emberek követni akarnak minket, és mindent beleadni a siker eléréséhez. Az emberek azokat a vezetőket követik, akik Buy Zolpidem Online From India kompetenciát és empátiát, elmét és szívet egyaránt mutatnak. És egyre több bizonyíték szól amellett, hogy a szív az első. Hatalmas bátorság kell a vezetéshez. És még több a tiszta szívvel való vezetéshez. De ez az, ami a vezetéshez tényleg kell. Ha az emberek a vezetői képességeiket akarják fejleszteni, többnyire igyekeznek többet tanulni arról, mit tegyenek. Éppen ez az, amiért a legtöbb vezetői program elbukik. Hiszen Buy Zolpidem From India a vezetésben nem az nehéz, hogy tudjuk, mit kell tenni, hanem, hogy legyen bátorságunk megtenni azt.

         https://habitaccion.com/buy-zolpidem-10mg-online Hajlandó vagy megtapasztalni a szívből szóló beszéd kellemetlenségét? Igen, ez kockázatos. De ez egy olyan kockázat, mellyel megnyered a körülötted lévő emberek elkötelezettségét, lojalitását és szenvedélyét. Most térjünk vissza a kérdésekre, hogyan válaszoltál a cikk elején. Azt súgta az ösztönöd, hogy megvédd magadat és nyitott szívedet? Tiltakoztál volna ezeknek a kérdéseknek az őszinte és nyílt megválaszolása ellen? Vajon hogyan lehetünk érzelmileg bátrabbak az ilyen helyzetekben mind hallgatóként, mind beszélőként?

        https://makeitagarden.com/buy-ambien-fast-shipping  1. Figyeld meg!

Vedd észre, amikor a fejed meg akarja védeni a szívedet. Figyeld meg azt, ahogyan a humort használnád, hogy elkerüld az érzéseket. Én már tudatában vagyok, hogy ezt teszem. Őszintén szólva szeretem a pozitív figyelmet, amit akkor kapok, amikor az emberek nevetnek. De most már jobban érzékelem az árát,azt, ahogyan leblokkol engem – és másokat. https://exitoffroad.com/purchasing-zolpidem Amikor ösztönösen egy viccet mondanál, nézd meg, tudsz-e csendben maradni és figyeld meg, hogy mit érzel.

        https://starbrighttraininginstitute.com/buy-zolpidem-sleeping-pills 2. Kockáztass!

A kockázatvállalás építi az érzelmi bátorságodat. És nem is kell nagy érzelmi kockázatokat vállalnod. Lehet, az jelent kockázatot a számodra, hogy egy meetingen felszólalj vagy épp hogy ne szólalj fel vagy, hogy rákérdezz valaki napjára vagy, hogy visszajelzést adj valakinek. A bátorság bátorságot szül. Minél több érzelmi kockázatot vállalsz, még ha kicsiket is, https://medcardnow.com/buy-ambien-american-express annál inkább leszel hajlandó hitelesen megjelenni az életed minden területén. Ezt gyakorolhatod; itt és most.

        Eleanor születésnapi vacsoráján elbizonytalanodtam. De amint minderre rájöttem, úgy tekintettem rá, mint egy fontos lehetőségre, amikor gyakorolhatom az érzelmi bátorságot. Az én kockázatom az volt, hogy felhívtam Davidet, aki a viccelődést kezdte, és megmondtam neki, hogy megbántva érzem magam. Támadás nélkül megosztottam vele csalódottságomat és szomorúságomat. Ő először védekező volt, de hamarosan egy mély és valódi beszélgetésbe mélyedtünk arról, milyen kényelmetlenül érezte magát és hogy milyen nehéz volt neki megosztani az érzéseit a vacsoránál. E telefonbeszélgetés után mindketten fontos dolgokat tanultunk, és úgy éreztük, közelebb kerültünk egymáshoz.

        Még mindig érdekel, hogy döntenek az emberek arról, hogyan válaszoljanak a vacsoránál feltett kérdésekre. Írjátok meg a válaszaitokat a kommentekben, ha úgy érzitek szeretnétek megosztani. Zolpidem Sale Online Miért vagy hálás az életedben? Milyen új dolgokkal kapcsolatban érzed azt, hogy küzdesz azért, hogy fejlődj és elérj valamit? Mi az, amit el akarsz engedni az újért cserébe?